top of page

RondeTafel 62 Maastricht

De Nederlandsche Tafelronde is een vereniging voor mannen tussen de 18 en 40 jaar. Mannen die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan. Die zich willen blijven ontwikkelen en ontplooien. En ondertussen hun expertise en tomeloze energie in willen zetten voor het goede doel. Die kennis en ervaring willen delen en niet terugdeinzen voor een levendige discussie.

Tafelaars zijn welkom vanaf 18 jaar en moeten, als ze voor 31 maart 40 jaar zijn geworden, de Tafel weer verlaten. Daardoor vernieuwt het ledenbestand zich voortdurend en is er geen ruimte voor verzadiging en vergrijzing. Daarnaast zorgen de lokale Tafels dat er bij voorkeur geen twee Tafelaars zijn met hetzelfde beroep en dat de leeftijdsopbouw van de Tafel gelijkmatig is. Elke Tafel heeft gemiddeld 16 tot 20 leden van zeer divers pluimage.

WAT DOEN WE

Tafelavonden

De Tafelaars van Ronde Tafel 62 Maastricht komt twee keer per maand samen. Iedere eerste Maandag van de maand is er de zogenaamde “Tafelvergadering”. Vanaf circa 19.30 uur verzamelen de Tafelaars in Brandson (Drinking bar & Dining room) te Maastricht. Deze avond is een vergadering, maar dan wel een leuke vergadering. Dus met goed eten, een paar drankjes en leuke presentaties. Tijdens deze avond worden plannen bedacht en uitgevoerd. Het is lollig en gezellig, maar vergis je niet; ook zeker serieus.

Iedere derde maandag van de maand is er een samenkomst bij een Tafelaar thuis, of vindt er een andere activiteit plaats. Denk daarbij aan bedrijfsbezoeken of discussie-avonden. Ook is de Ronde Tafel 62 Maasticht niet beroerd om de handen te laten wapperen door bijvoorbeeld ieder jaar kerstpakketten in te zamelen voor de voedselbank.

De 5de maandag van de maand.

Een aantal keer per jaar heeft een maand 5 maandagen. Deze avond komen de partners van de Tafelaars bij elkaar. Een speciale "ladies night-commissie" zorgt voor een leuke activiteit deze avond. Hierdoor ontstaan ook onder de partners van de Tafelaar vriendschappen.

Evenementen & het Goede Doel
Buiten de tweemaandelijkse bijeenkomsten organiseert de Ronde Tafel Maastricht ieder jaar noemenswaardig event en activiteiten voor het Goede Doel. Daarnaast dragen wij een warm hard toe aan Regalo Maastricht. Regalo is een dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking en is gelegen aan de Rechtstraat te Maastricht. Bij Regalo maakt men onder andere voor ons prachtige en unieke geboortestoeltjes. 

Internationaal
Een van de doelstellingen van de Nederlandsche Tafelronde is het bevorderen van vriendschap en wederzijds begrip, ook op internationaal niveau. Daarom kent de Tafelronde diverse internationale verbanden en activiteiten. Dit biedt leden de gelegenheid een bloeiend internationaal netwerk op te bouwen.

Veel lokale Tafels onderhouden nauwe banden met buitenlandse Tafels die hetzelfde Tafelnummer hebben. Zij ontmoeten elkaar op zogenaamde ‘numbermeetings’. Ten slotte hebben de landelijke serviceprojecten vaak een internationaal karakter. Voor die projecten wordt veelal samengewerkt met partners in het buitenland.

bottom of page